/koysehiret
/koysehiret
KURUMSAL

Köyşehir Et Entegre Tesisi, Akplas firmasının bünyesinde kurulmuş ve 2017 Nisan’da köy doğallığını şehre taşıma ilkesiyle üretime başlamıştır. En kaliteli eti, en güvenilir hizmetle sunmayı hedefleyen Köyşehir, kısa zamanda kendi sektöründe başarılı bir çizgi yakalama yolunda doğru adımlar atmıştır. Bu doğrultuda helal kesim, helal ticaret ve en hijyenik et üretim prensiplerini benimsemiştir. Köylerde doğal ortamlarda özenle yetiştirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bizzat köylü üreticilerden satın alınmasıyla elde edilen etler, güvenle sofralara ulaştırılmaktadır. Çünkü başta hayvan sağlığı olmak üzere insan sağlığına önem verilmektedir.

 

Et ürünlerinde insan sağlığını etkileyen en önemli faktör, hayvan sağlığıdır. Sağlıksız koşullarda yetiştirilen hayvanlardan elde edilen ürünler, tüketildiği taktirde insan sağlığını oldukça olumsuz biçimde etkilemektedir. Doğal ortamlarında yetişen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tercih edilmesinin en önemli nedeni budur. Bu sayede endüstriyel tesislerde, kimyasal işlem görmüş GDO’lu yemlerle beslenen ve yüksek kanserojen risk barındıran hayvanlardan elde edilmiş ürünlerin olası zararları ortadan kaldırılmaktadır. Çünkü GDO, tüketildiğinde hayvan dokusuna geçmektedir. Böylece hayvan sağlığı, dolayısıyla insan sağlığı tehlikeye girmektedir. Özellikle günümüzde GDO’lu yemlerle beslenen ithal hayvancılık nedeniyle, etin niteliğinde belirgin bir düşüş yaşanmıştır. Ancak Köyşehir’in, köyün doğal ortamında yetişen hayvanlardan elde ettiği ürünler sayesinde, şehre lezzetli ve güvenilir etin yolculuğu başlamış olur.

 

Doğal olanı sağlamak için atılan tedarik sürecinden itibaren, uygulanacak olan bütün işlemler kontrollü olarak sağlanmaktadır. Bu doğrultuda, insan ve hayvan sağlığını güvenceye almak için ISO 22000 Gıda Güvenliği İzlenebilirlik Prosedürü büyük bir titizlikle uygulanmaktadır. İzlenebilirlik sistemi, son yıllarda karşılaşılan deli dana hastalığı, kuş gribi, kanserojen ve alerjenik kalıntılar gibi gıda sorunlarının önüne geçmek amacıyla geliştirilmiş resmi bir sistemdir. Bu sistem, ürünün üretildiği yerden başlayarak ürünün gördüğü tüm işlemleri ve en son tüketiciye varıncaya kadar izlenmesine olanak sağlayan adımların tümünü ifade eder. Yani tedarik edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, tüketicinin sofrasına ulaşana kadar geçirdiği bütün işlemler kayıt altına alınır. Bu doğrultuda, insan sağlığı açısından riskli bir madde içerdiği saptanan ürünün, kaynağına doğrudan erişim sağlanır. Böylece, oldukça güvenli bir tüketim ağı sağlanmış olur.

 

96.000 m² açık ve 12.000 m² kapalı alan üzerine kurulmuş olan yerleşkede, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için kesimhane, et ve sakatat işleme ve paketleme alanları bulunmaktadır. Ancak bir et ve et ürünleri tesisinde hijyen son derece önemlidir. Köyşehir ise hijyen koşullarına ayrıca bir özen göstermektedir. Tasarım ve projelendirme aşamasında, bütün gıda standartlarına uygunluk sağlanmıştır. Haşere ile mücadele, çapraz bulaşma, kimyasal dezenfeksiyon gibi gerekli bütün sistemler oluşturulmuştur. Gerekli hijyeni sağlamak üzere tesiste, merkezi sistem amonyaklı soğutma sistemi kullanılmaktadır. Ayrıca 400 m3’lük arıtma sistemiyle atıkların doğaya verdiği zarar minimuma indirilmiş durumdadır. Hem hayvan hem doğa hem de insan sağlığına özen gösterilen bir tutuma sahiptir.

Copyright © Köyşehir Et ve Et Ürünleri - Et Entegre Tesisi | KONYA
Konya Reklam Ajansları, Tuyan Tasarım ve Reklam Ajansı