/koysehiret
/koysehiret
ÜRETİM SÜREÇLERİ

Besi aşaması;

 

Kesim öncesi et tedariiğinde kullanılacak olan hayvanlar, Konya Ilgın, Kadınhanı, Akşehir, Doğanhisar, Ladik, Sarayönü, Yunak, Tuzlukçu, Beyşehir, Derbent ilçelerinde kendi arazilerinden elde edilen besi hammaddeleri ile beslenir. Besi şeklinde, açık, yarı açık ve kapalı sistem besleme modelleri besihane sahipleri tarafından uygulanır.

 

Hayvan tedariği aşaması;

 

İşletmenin ihtiyaçları kapsamında, müşterinin istediği ürün özellikleri doğrultusunda besihanede görülerek seçilir, onaylandıktan sonra, hayvanlar ruhsatlı araçlarla işletmemize getirilir. Fabrikaya getirilen hayvanlar önce kesim öncesi muayeneye alınır, herhangi bir sağlık problemi yoksa kesime alınır. Kesime girmeden önce canlı hayvan kantarından geçirilir, kesime girmeden önce izlenebilirlik sistemine girilen hayvanlar kulak küpe numarası esaslı olarak sistemde takip edilir.

 

Kesim Aşaması;

 

İşletmede kesimi yapılacak hayvanlar, tamamen havalandırmalı, hijyen ve son sitem kesimhane ekipmanıyla, kesim işleminden geçirilir. Yağlı ve yağsız tartımları yapılarak kesim işlemi sonlanmış olur. Türkiye’de ki en büyük kesim hattına sahip olan işletmede, ürün güvenliği ve kalitesi için her türlü incelik düşünülmüş olup müşteri memnuniyeti esaslı bir entegre tesis kurulmuştur.

 

Depolama aşaması;

 

Ürünler müşterinin talep ettiği tarihe kadar, minimum 18 saat, rigor mortis süresi doluncaya kadar, soğuk odalarda bekletilir. Sonrasında müşteriye kefenli veya kefensiz olarak teslimatı yapılır.

 

Parçalama  aşaması;

 

İşletmemiz bünyesinde bulunan parçalama hattında, paketli ürün isteyen müşteriler için hijyen koşullarda parçalama işlemi yapılır. Bu parçalama işleminden sonra ürünler trimlemesi, paketlemesi ve metal dedektör kontrolü yapılmasından sonra barkodlu etiketleme sistemi ile stok programına dahil edilir ve depolarda sevkiyat tarihine kadar bekletilir.

 

Üretim aşaması;

 

İşletmemiz bünyesinde bulunan kavurma, pastırma ve kuşbaşı üretim alanlarında müşterilerimiz için uygun üretim koşullarında üretim yapılır. Ürünlerimizde uygulanan etiketleme sistemi ile her ürünün izlenebilirliği ve geriye dönük kontrolü sağlanabilmektedir.

 

Kalite Kontrol Aşaması;

 

İşletmemizde gelen hammaddeler ve sevkiyatı yapılan ürünler, hem izlenebilirlik sistemi ve hem de müşteri memnuniyetini arttırma amacıyla her şamada kayıt ve kontrolden geçirilmektedir. İşletmemizden çıkan kemikli veya kemiksiz her türlü ürün takip edilebilmekte, tedarikçiye kadar bütün aşamalar kayıt altında tutulmaktadır.

 

Sisteme kayıt edilen bütün çiftçilerin hayvanlarının verimi, kalitesi ve hastalık durumu sürekli olarak kayıt altına alınmakta, tedarikçiler için puanlandırma yapılmaktadır.

 

İşletmemiz sahip olduğu ISO 9001:2015, ISO 22000 VE HELAL ÜRÜN sertifikası ile sorumluluklarının farkında olup, kalitesini her gün arttırma düşüncesiyle sürekli iyileştirme içinde uygulamalarını sürdürmektedir.

Copyright © Köyşehir Et ve Et Ürünleri - Et Entegre Tesisi | KONYA
Konya Reklam Ajansları, Tuyan Tasarım ve Reklam Ajansı